Фото: "Укрінформ"

Як знищення "вагнерівців" у Малі може вплинути на фронт в Україні: оцінка ISW

Після значних втрати, які зазнала приватна військова компанія "Вагнера" у Малі, ймовірно, влада країни-агресорки потребуватиме масштабної заміни бойовиків на військовослужбовців Африканського корпусу міноборони РФ, частина якого наразі перебуває в Україні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці інституту зауважили, що деякі російські військкори стверджують, що міноборони країни-агресорки зловтішається через втрати "вагнерівців" у Малі, та припускають, що військове керівництво РФ скористається цим інцидентом для того, аби припинити розгортання бойовиків "Вагнера" в Сахелі.

Зокрема, у РФ припускають, що особовий склад Африканського корпусу повністю замінить війська "Вагнера" у всій "Сахельській трійці" (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер). Проте аналітики зауважили, що наразі Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає сил для повного заміщення "вагнерівців", адже деякі елементи їхнього корпусу були розгорнуті в Україні для участі у наступальних операціях РФ на півночі Харківської області.

"Масштабна заміна "Вагнера" після таких втрат, як ті, що були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну "Вагнера" в Малі чи деінде в Сахелі як пріоритетне завдання на цей час", — зазначили в Інституті.

Нагадаємо, раніше повстанці руху Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD) заявили про захоплення бронетехніки, вантажівок й цистерн російських найманців під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен. Також вони запевнили, що знищили групу "вагнерівців".

Згодом у ПВК "Вагнера" підтвердили знищення своїх найманців повстанцями-туарегами у Малі. "Вагнерівці" запевняють, що у всьому винна піщана буря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 07:09