Фото ілюстративне. Джерело: "Полігон медіа"

Чим займаються зараз "вагнерівці" в Білорусі: відповідь Центру нацспротиву

Бойовики з колишньої приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі займаються навчанням місцевих курсантів з університету.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зокрема, стало відомо, що "вагнерівці" провели навчання на військовому стрільбищі "Борщівка" Річицького району Гомельської області.

На них курсантів військово-транспортного факультету Білоруського державного університету транспорту вчили стріляти з АК-74.

Центр національного опору пояснив, що режим диктатора Олександра Лукашенка проводить послідовну політику мілітаризації власного населення, та подякував білоруському підпіллю за допомогу у відстежуванні соціально-політичних процесів у захопленій Кремлем країні.

Як відомо, "вагнерівці" перебралися в Білорусь минулого року, коли ватажок цієї приватної військової компанії Євген Пригожин намагався провести заколот у Росії. Пізніше літак із Пригожиним вибухнув, й офіційна влада в Москві визнала його загиблим.

Згодом, бойовиків із «Вагнера» розпочали вербувати до лав Росгвардіі, проте британська розвідка в лютому повідомляла, що в Білорусі залишається менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнера". Пізніше стало відомо, що частину найманців, які перебували у Білорусі, могли перекинути в російський Ростов-на-Дону.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, перехід трьох тисяч військовослужбовців "Вагнера" до спецпідрозділу "Ахмат" російського міноборони вказує на те, що вороже відомство успішно формує контроль над деякими елементами сил групи "Вагнера", що залишилися. Цю мету воно переслідує з 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 19:18