Фото: Центр національно спротиву

У Білорусі "вагнерівці" готують диверсантів для війни в Україні

У Білорусі готують диверсантів для війни на території України. Їх навчають інструктори приватної військової компанії "Вагнера".

Про це повідомив Центр національно спротиву.

Зазначається, що у Білорусі "завершився восьмий вишкіл найманців для війни в Україні". За інформацією білоруського підпілля тут пройшов бойове злагодження загін спецпризначення "Граніт". Навчання проводили "вагнерівці", які залишилися на території країни союзника РФ.

"Головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України. "Вагнерівці" проводять заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, а також тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети та кулемети Калашникова", — йдеться у повідомленні Спротиву.

Варто зазначити, що 2 квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час робочої поїздки до Гродно заявив, що його країна готується до війни. До того ж він повідомив, що наразі на території його країни триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки. Хоча і зазначив, що РБ не хоче воювати, але все ж готується до війни. 

Нагадаємо, в середині березня стало відомо, що частина найманців приватної військової компанії "Вагнера" передислоковуються з Білорусі до Росії для тренувань Росгвардії, аби підготувати для відправлення в Україну для участі в бойових діях у складі окупаційного контингенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 15:59