Фото: Офіс президента

Зеленський прокоментував можливість нового наступу РФ з боку Білорусі та на Харків

На сьогодні Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Ми — Україна".

"Харків сьогодні захищений. Не з погляду неба, про щит ППО для харків’ян поговоримо пізніше. Що стосується оборонних рубежів, що стосується нашого війська, сьогодні Харків не знаходиться в небезпеці. Те, що це бажана ціль – ну, росіяни це не приховують. Весь схід і не тільки схід, і південь нашої держави, і такі міста як Харків, Краматорськ – це їх бажана ціль, це зрозуміло. Але сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину", — наголосив гарант.

Водночас очільник держави зазначив, що росіяни мають добре підготовлену та професійну дезінформаційну політику щодо "наступу".

"Вони ж не просто роблять вкиди, давайте чесно: у них дуже підготовлена і професійна дезінформаційна політика. Вони дійсно переводять війська в тому чи іншому напрямку, потім їх знімають, самі фотографують, мають супутник, різні формати зйомок, розповсюджують цю інформацію через західних партнерів, через західні ЗМІ, через українські ЗМІ. Ми навіть з вами не знаємо, що допомагаємо. Авжеж, українські медіа цього не хочуть, але ми повинні зрозуміти, що через наші медіа, через телеграм-канали росіяни все це розповсюджують", — заявив президент.

Крім того, Зеленський прокоментував і можливість нового наступу росіян з боку Білорусі. На думку гаранта, поки що таких загроз немає. Проте росіяни повинні знати, що Україна будує на північному напрямку надійну оборону.

"Те, що ми будуємо рубежі — це не секрет. І росіяни повинні знати, і білоруси також, або росіяни на території Білорусі, повинні знати: так, тут є рубежі, тут будуть три потужні лінії оборони і тут є військо. І те, що тут є "зуби дракона" і протитанкові рови — все це потрібно знати і секретів немає. Завдяки сучасній техніці у них і так все це є, але приховувати це не потрібно, бо вони мають знати, що буде опір. І суспільство наше, наприклад, Чернігівщини, має знати, що тут потужний захист", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розповідав, що наразі для повного захисту неба від повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 23:50