Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Кількість "вагнерівців" у Білорусі знову зменшилася: куди виїжджають бойовики

Частина найманців приватної військової компанії "Вагнера" передислоковуються з Білорусі до Росії для тренувань Росгвардії, аби підготувати для відправлення в Україну для участі в бойових діях у складі окупаційного контингенту.

Такий висновок зробила моніторингова група "Беларускі Гаюн". Там, щоправда, зауважили, що точна кількість найманців, які виїхали з Білорусі, зараз невідома.

За даними моніторингової групи, нинішню чисельність "вагнерівців" у Білорусі оцінюють у "декілька сотень осіб". Протягом місяця вони продовжували проводити навчання в Мінську та Барановичах.

У першому випадку йдеться про навчальний центр "Воловщина", де під керівництвом "вагнерівців" завершився шостий набір курсу підготовки військовослужбовців підрозділів спецпризначення Білорусі.

"Всього з липня 2023 року по лютий 2024 року через навчання з найманцями приватної військової компанії "Вагнер" пройшли понад 1 600 осіб", — додали в "Гаюні".

У Барановичах на полігоні "Обуз-Лісновський" найманці "Вагнера" навчали 78 окремий механізований батальйон шостої окремої механізованої бригади.

"Серед іншого, заняття стосувалися стрільби з гранатометів, ПТРК "Конкурс", штурму будівель та коригування вогню за допомогою безпілотників", — йдеться у повідомленні.

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, що 5 березня Державний департамент Сполучених Штатів Америки оголосив про запровадження нових санкцій проти Росії. Серед інших під обмеження потрапила приватна військова компанія "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 21:38