Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Бойовиків "Вагнера" перекинули з Білорусі в Ростов, — "Беларускі Гаюн"

Частина найманців приватної військової компанії "Вагнера", ймовірно, залишила Білорусь. Вони перебралися на територію Російської Федерації.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"За непрямими ознаками, частину залишків угруповання приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі могли перекинути в Ростов-на-Дону 17 лютого 2024 року", — йдеться в повідомленні.

Однак представники моніторингової групи додали, що ця інформація потребує додаткових підтверджень.

"Якщо ви чи ваші знайомі спостерігали підозрілу активність у районі аеропорту "Гомель", аеродрому "Мачулищі" чи табору ПВК "Вагнера" в селі Цель — повідомляйте або передавайте інформацію через друзів закордоном", — підсумував "Беларускі Гаюн".

Мапа: "Беларускі Гаюн"

Мапа: "Беларускі Гаюн"

Декілька днів тому агенти підпільного руху "Атеш" повідомляли про прибуття великої кількості бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" до кримського міста Джанкой. Зокрема, серед новоприбулих помітили маркування сумнозвісної ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, на початку лютого Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, робило висновок, що в Білорусі зараз залишається менше тисячі бойовиків приватної військової компанії "Вагнера". Це грає на руку Кремлю та впливає на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 21:08