Фото: Полігон медіа

В ISW повідомили про перехід трьох тисяч "вагнерівців" у військо Кадирова: подробиці

Перехід трьох тисяч військовослужбовців "Вагнера" до спецпідрозділу "Ахмат" російського міноборони вказує на те, що вороже відомство успішно формує контроль над деякими елементами сил групи "Вагнера", що залишилися. Цю мету воно переслідує з 2023 року. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За оцінками ISW, міноборони РФ розпочало кампанію до початку-середини 2023 року, метою якого було пряме підпорядкування сил "Вагнера" міноборони Росії. За оцінками аналітиків, покійний фінансист групи "Вагнера" Євген Пригожин та співробітники ПВК розпочали заколот у червні 2023 року на знак протесту проти зусиль міноборони Росії щодо консолідації контролю над силами "Вагнера". 

Передача особового складу "Вагнера" до підрозділів "Ахмат" викликала деяку критику з боку пов'язаних із "Вагнером" нерегулярних формувань, таких як диверсійно-штурмова розвідувальна група "Русич", яка звинуватила цих співробітників ПВК у продажності. Один російський мілблогер також звинуватив Кадирова в перебільшенні кількості переведених співробітників "Вагнера", стверджуючи, що більшість найманців ненавидять Кузнєцова і перебувають в Африці. 

Пов'язані з Кремлем мілблогери багато в чому святкували заявлений перехід, стверджуючи, що у найманців "Вагнера" було два варіанти: або триматися за свої минулі образи, або дозволити їм піти служити російській державі. Один пов'язаний з Кремлем мілблогер заявив, що колишні сили "Вагнера" раніше сформували загін "Камертон" під командуванням спецзагону "Ахмат" і що російське міністерство оборони не забороняло цьому загону використовувати символіку "Вагнера", мережі та системи управління.

Нагадаємо, у березні українські військові ліквідували одного із командирів підрозділу "Ахмат". Це вдалось реалізувати внаслідок вдалої атаки воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 09:57