Модифікований безпілотник "Привіт-82". Джерело: конструкторське бюро "Око"

У британській розвідці розповіли, як Росія вдосконалює свої безпілотники

Зі середини 2023 року Росія майже напевно доповнила надані Іраном безпілотні літальні апарати одностороннього удару Shahed аналогічною зброєю. Її виготовили на заводах у Росії.

Такий висновок зробили в Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Зараз Росія намагається вдосконалити конструкції дронів-камікадзе на основі досвіду експлуатації", — зазначили британські розвідники.

Вони нагадали: наприкінці листопада 2023 року з’явилася інформація, що збитий БпЛА рашистів був оснащений українською SIM-картою та 4G-модемом. На думку експертів, імовірно, це російська імпровізована модифікація для покращення наведення в реальному часі за допомогою веж стільникового зв’язку, щоби зменшити залежність від супутникової навігації.

У британській розвідці вважають: існує реалістична можливість того, що вона також намагається пом’якшити українські заходи радіоелектронної боротьби.

"Деякі інші безпілотники російського виробництва, ймовірно, пофарбовані в чорний колір, що ускладнить візуальну ідентифікацію дронів, які прилітають вночі. Росія все частіше використовує БпЛА у масштабних рейдах, намагаючись подолати українську протиповітряну оборону. Однак Україна продовжує успішно нейтралізувати більшість озброєнь окупантів", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що нещодавно російські розробники безпілотників відзвітували про покращення характеристик дрона-камікадзе "Привіт-82". Тепер керувати новою версією літальної зброї можна з підвалу або бліндажа. Інженери продовжували вести роботу над покращенням "Привіт-82", отримуючи "відгуки та рекомендації під час бойового застосування апарату". Це дозволило росіянам доопрацювати модель дрона та поступово створити нову модифікацію апарату — "Привіт-82М1".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 13:25