Надводні дрони "Морський малюк". Джерело: СБУ

Британська розвідка розповіла, як Росія намагається ліквідувати розрив від України в розробці надводних дронів

Російська оборонна промисловість намагається ліквідувати розрив з Україною в розробці безпілотних надводних апаратів одностороннього удару. Наразі Росія поступається в цьому компоненті.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Керівник російської компанії "Кингисепский машиностроительный завод" (KMZ) Михайло Даниленко 27 листопада 2023 року оголосив, Росія випробує надводні дрони власного виробництва в рамках "спеціальної воєнної операції" для налагодження серійного виробництва 2024 року", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники додали, що раніше "Кингисепский машиностроительный завод" виготовляв надводні дрони, але в останні місяці вони знову розпочали рекламувати свої можливості в цьому напрямку. Зокрема, Даниленко похизувався, що катер може нести боєприпаси вагою до 600 кілограмів.

"Військово-морські сили використовували надводні дрони з часів Другої світової війни. Однак сучасні їх типи, схожі на швидкохідні катери, начинені вибухівкою, в руках українських сил стали ключовим потенціалом у морській сфері після повномасштабного вторгнення Росії", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в серпні цього року з’явились унікальні фото та відео надводних дронів "Морський малюк", які атакують російські цілі у Чорному морі. Це сучасна розробка Служби безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 14:10