Фото: Генштаб

У британській розвідці заявили про частковий успіх контрнаступу ЗСУ і проблеми росіян під Куп'янськом

Розвідка Великої Британії проаналізувала ситуацію на фронті впродовж останнього тижня. У відомстві відзначають успішність наступальних дій українських сил та невдачі окупантів на Куп'янському напрямку.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Там зазначають, що назагал протягом останнього тижня більша частина лінії фронту в Україні залишалася незмінною. Зокрема, у районі міста Куп’янськ Харківської області російські війська продовжували пробні атаки, але не досягли значних успіхів.

"Однак на півдні українські війська продовжили просування вздовж річки Мокрі Яли, утримуючи село Урожайне, попри запеклий опір росіян. По всьому фронту обидві сторони постають перед схожими проблемами: намагаються розгромити добре укріплені сили, маючи при цьому обмежені сили, які не можуть розпочати нові атаки", — вказують у британській розвідці.

Звіт британської розвідки 19 серпня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) запевнили, що Збройні сили України мають багато варіантів перерізання критично важливих російських наземних шляхів сполучення вздовж північного узбережжя Азовського моря. Український контрнаступ буде тривалою та "нелінійною" серією операцій. Аналітики відреагували на матеріал The Washington Post. 17 серпня американська газета повідомила, що, за оцінкою розвідувальної спільноти Штатів, українські військові в ході контрнаступних дій цьогоріч не дійдуть до окупованого Мелітополя в Запорізькій області, і не досягнуть своєї основної мети — перерізати російський сухопутний коридор у Крим. Експерти ISW переконують, що "передчасно робити оцінки" щодо успіху українських операцій. Вони наразі ще тривають на кількох напрямках.

Водночас американське видання CBS заявило, що українські військові подолали російське мінне поле та розпочали бій за звільнення Токмака на Запоріжжі. Це місто є важливим бар'єром на шляху до тимчасово окупованого Мелітополя, який є логістичним центром для росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 10:18