Фото: "Голос України"

У Центрі нацспротиву підрахували, скільки українського зерна вкрали рашисти

Окупанти продовжують красти урожай на окупованих територіях України. Уже відомо про вивезення 3,7 мільйонів українського зерна, більшість — із Запоріжжя.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

"Все це зерно грабується росіянами у фермерів, які вимушені здавати продукцію за фіксованими цінами в рази нижче ринкових", — йдеться у повідомленні.

У ЦНС наголошують, що далі зерно перепродують дотичним до гауляйтерів підприємствам й реалізовують за ринковими цінами у Росії.

"Центр національного спротиву наголошує, що кожен дотичний до крадіжки зерна буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством України", — додають у Центрі.

Зазначимо, що під час Кримської платформи президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росія завдає ударів по основній інфраструктурі експорту зерна в Україні, ставлячи під загрозу глобальну продовольчу безпеку. 

Нагадаємо, на деокупованій Херсонщині завершується збір урожаю. Попри значне замінування полів, розкрадання окупантами сільгоспобладнання, постійні обстріли та водний тероризм з боку росіян, аграрії провели посівну і зібрали досить великий обсяг продукції. Як зазначається, на наших землях уже зібрано 57 тисяч тонн зернових культур, ріпаку — 4,4 тисячі тонни, картоплі — 16 тисяч тонн, овочів — 11,5 тисяч тонн, 300 тонн — баштанної продукції. Вдалося виростити й томати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 25.08.2023 16:51