Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У частині областей повідомили про загрозу застосування балістики (мапа)

У ніч на 26 серпня у частині областей оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння.

Так, небезпеку оголошено для Сумської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Київської, Чернігівської та Черкаської областей.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння", — повідомили військові.

мапа

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зазначимо, що напередодні в Україні шість разів оголошували масштабну повітряну тривогу. Увесь час вона була пов'язана зі злетом російського МіГ-31К.

Чому почастішали злети російських МіГів?

Керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк пояснювала, що російські окупанти випробовують українську ППО, тому ворожі винищувачі дедалі частіше злітають й провокують повітряну тривогу в Україні.

"По-перше, росіянам потрібно бойове злагодження, а по-друге, треба розуміти, що кожний виліт — це випробування системи нашої протиповітряної оборони та збір інформації ворогом", — зазначала вона.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня російські загарбники завдали удару ракетами повітряного та морського базування з акваторій Чорного та Азовського морів по Україні. Ворог випустив п'ять цілей, які Силам протиповітряної оборони України вдалося знищити. Росіяни випустили у напрямку південних областей із літаків Су-34 дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети "Калібр" із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також українські захисники зафіксували пуск одного ударного БпЛА типу "Шахед" з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 00:54