Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Черкасах медики врятували пацієнта, який проковтнув шість гайкових ключів (фото)

У Черкаській області до лікарні потрапив чоловік, у якого в шлунку виявили шість гайкових ключів. Обставини, за яких ці предмети потрапили в організм пацієнта, залишились невідомими.

Про це повідомляє прес-служба відділення торакальної хірургії Черкаської обласної лікарні. Медики зауважили, що лікування чоловіка тривало три тижні.

Зазначається, що чоловік був госпіталізований у стаціонар із гнійним запаленням м’яких тканин шиї, розривом стравоходу на рівні горла та його середньої третини. Також медики виявили у чоловіка тотальне запалення середостіння, скупченням гною та опущенням шлунку. 

"Лікарями відділення одномоментно виконано цервікотою з лівого боку, правобічну торакотомію з медіастинотомією, верхньо-серединну лапаротомію, гастротомію з накладанням гастростоми", — наголосили медики.

Зауважимо, що раніше у Києві в національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" медики врятували трирічного хлопчика, якому під час процедури стоматологи пошкодили трахею. Дитина була у критичному стані.

Як повідомили у прес-служба лікарні, у Луцьку хлопчику проводили стоматологічне лікування зубів під наркозом з інтубацією трахеї. Вже по дорозі додому після процедури мама хлопчика помітила, що у дитини почало боліти горло, а його шия, голова та обличчя почали сильно набрякати, дихання хлопчика стало утрудненим.

Жінка негайно звернулася до місцевої лікарні, де після проведених обстежень лікарі виявили накопичення повітря в середостінні, під шкірою голови, шиї, грудної клітки. За словами лікарів, це свідчило про порушену цілісність дихальних шляхів у хлопчика. Тому вже наступного дня Лука був терміново доставлений до "Охматдиту". 

Після огляду лікарі "Охматдиту" виявили у дитини розрив трахеї. Цей дефект був розташований на задній стінці трахеї, півтора сантиметра нижче голосових зв'язок, а довжина розриву становила від двох з половиною до трьох сантиметрів. Того ж дня пацієнтові провели термінову операцію. Медикам вдалося успішно зашити та відновити цілісність органу.

Так, через дві доби після операції дитину перевели на самостійне дихання. На третій день після втручання хлопчик був переведений з реанімації у відділення, а вже через 11 днів виписаний додому.

Нагадаємо, у лютому у Львові врятували двомісячну дівчинку, яка не могла дихати й два тижні перебувала на апараті штучної вентиляції легень. Дихальні шляхи крихітки блокувала кіста на корені язика. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.09.2024 15:46
Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay