Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Лікарі врятували двомісячне немовля, яке задихалося через кісту на корені язика

У Львові врятували двомісячну дівчинку, яка не могла дихати й два тижні перебувала на апараті штучної вентиляції легень. Дихальні шляхи крихітки заблокувала кіста на корені язика.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова на сторінці у Facebook.

Зазначається, що складне хірургічне втручання виконали отоларингологи одразу двох лікарень Першого медоб’єднання Львова. Завдяки професійним діям лікарів новоутвір у тілі дитині вдалося успішно видалити. 

Дівчинку, на ім'я Вероніка, до Львова привезли з Тернопільщини. Дитина народилася передчасно, на 37-му тижні вагітності. Перші три тижні дитина була цілком здоровою, а потім раптово виникли хрипи та ускладнене дихання. Тернопільські лікарі діагностували у немовляти пневмонію і почали відповідне лікування. Але дівчинці ставало лише гірше, їй складно було ковтати та дихати, повідомили у лікарні.

Лікарі зробили комп'ютерну томографію й виявили, що на корені язика дитини утворилася велика кіста — розміром 1,3 сантиметра. Вона поступово росла. А це — ризик для життя. У будь-який момент крихітка могла задихнутися, наголошували лікарі.

 львівські лікарі врятували двомісячне немовля

"Дитину скерувати до Львова, у лікарню св. Миколая, де дівчинці провели бронхоскопію. Набряк горла у маляти почав збільшуватися, дівчинці ставало все важче дихати. Лікарям довелося ввести інтубаційну трубку, підключити крихітку до апарата штучної вентиляції легень та ввести у стан медикаментозної коми. За життя дівчинки боролася команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії під керівництвом Ярема Безніско", — повідомили у лікарні.

Перед терміновою операцією з видалення кісти, лікарі провели дитині переливання крові через низький рівень гемоглобіну. 

За порятунок дівчинки взялися спеціалісти відразу двох лікарень — св. Миколая і св. Пантелеймона. Операція з видалення кісти — доволі складне втручання, бо дитя маленьке і відповідно надто мале операційне поле. Втім, команда отоларингологів успішно видалила новоутвір та розблокувала дихальні шляхи дитини. Наразі дівчинка повністю видужала і повернулася додому з батьками.

 кіста на корені язика у дівчинки

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Нагадаємо, лікарі Київської обласної лікарні провели операцію хлопчику, який випадково проковтнув кулю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.02.2024 11:19