Фото: "Челайн"

У Чернігові московський піп покусав військового: подробиці

У Чернігові священник Української православної церкви Московського патріархату вкусив військового. Інцидент стався у вівторок, 14 листопада, на території стародавнього Дитинця.

Про це повідомляє сайт Челайн.

Згідно з наявною інформацією, представники УПЦ МП отримали дозвіл забрати деякі речі зі Спасо-Преображенського собору, який за рішенням комісії Мінкульту опечатаний (Спасо-Преображенський собор з 1991 року був переданий у користування єпархії УПЦ, яка, згідно з релігієзнавчою експертизою, має зв’язок з Російською православною церквою).

Варто відзначити, що з моменту опечатування чернігівських святинь, громадський порядок біля них забезпечують військові. Кілька священників з помічниками переносили речі із собору. За цим зі сторони спостерігали військові. Паралельно з цим робітники займалися демонтажем старого замка на дверях собору. Це неабияк розлютило представників Московської церкви, в результаті чого розгорівся словесний конфлікт.

"Далі трапилося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки й російської пропаганди. Священник почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти", — сказав військовий. 

Далі представник воєнного формування попросив його не знімати, обґрунтувавши своє рішення тим, що він військовий. 

"На моє прохання священник не реагував і провокував далі, весь час повторяв щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священник накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив", — розповів чоловік.

Фото: "Челайн"

Що відомо про агресивного попа

Згодом стало відомо, що на військового напав і вкусив його за руку — чернігівський священник Андрій Забуранний. На місце події обидві сторони викликали поліцію і медиків.

Фото: "Челайн"

В одному із силових відомств Чернігівської області зазначають, що духовенство УПЦ МП останнім часом отримує з Москви чіткі інструкції стосовно організації подібних провокацій. Надалі російські спецслужби, які безпосередньо курують духовні питання, використовують ці матеріали для пропаганди й створення фейків як в Росії, так і в закордонних медіа.

Нагадаємо, 10 листопада Служба безпеки України навідалася з перевіркою до Свято-Миколаївського собору в Радомишлі Житомирської області. Навколо приналежності споруди зараз триває суд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.11.2023 13:25