СБУ на порозі храму в Радомишлі. Джерело: "Оперативний ЗСУ"

СБУ завітала в гості до "московського" храму на Житомирщині: подробиці

У п’ятницю, 10 листопада, Служба безпеки України навідалася з перевіркою до Свято-Миколаївського собору в Радомишлі Житомирської області. Навколо приналежності споруди зараз триває суд.

Про це повідомив Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

"СБУ продовжує проводити безпекові заходи в ФСБшних філіях УПЦ МП. Сьогодні перевірка відбувається у Свято-Миколаївському соборі у Радомишлі, який раніше належав проросійській церкві", — йдеться в повідомленні.

"Оперативний ЗСУ" додав, що за цей "опечатаний", але юридично нічийний храм наразі судиться Українська православна церква московського патріархату.

"У прокремлівських агентів у рясах агонія — вони намагаються оскаржити позицію місцевої церковної громади щодо передачі споруди Православній церкві України", — зазначили в інформаційному ресурсі.

До того ж, за словами медійників, представники церкви московського патріархату намагалися "відбити" храм у парафіян провокаціями.

"Чекаємо результатів візиту Служби безпеки України", — підсумував "Оперативний ЗСУ".

Нагадаємо, що в жовтні Служба безпеки України викрила керівництво російської православної церкви на створенні приватних військових компаній на території РФ. Вони займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.11.2023 12:39