Фото: сайт Верховної Ради

Заборона російської церкви в Україні: хто не підтримав законопроект

У четвер, 19 жовтня, Верховна Рада підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Російською Федерацією. За нього проголосували 267 народних обранців.

Зокрема, законопроект підтримали: "Слуга народу" — 175 голосів, "Європейська Солідарність" — 26, "Батьківщина" — 17, "Платформа за життя та мир" — 1, "За майбутнє", — 8, "Голос" — 18, "Довіра" — 12. Жодного голосу не дала депутатська група "Відновлення України". 

Варто відзначити, що 11 нардепів із фракції "Платформа за життя та мир" і троє з "Відновлення України" проголосували проти заборони УПЦ МП.

Скріншот з трансляції

Цікаво, що під час голосування на трибуну Верховної Ради на захист Московської церкви вийшов народний депутат Євгеній Шевченко. Раніше він позитивно висловлювався про білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Реакція ПЦУ на заборону Московської церкви

Відповідне рішення парламентарів прокоментував священник Православної Церкви України Михайло Омелян. За його словами, головна мета такого законопроекту — унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, які підпорядковуються державі-агресору.

"267 голосів за проект закону України 8371 від 19.01.2023 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій". Мета — унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Слава Богу! Слава Україні!" — наголосив священник.

Нагадаємо, на Закарпатті заборонили діяльність релігійних організацій, пов’язаних із Російською Федерацією. Відповідне рішення на сесії обласної ради 1 червня підтримали депутати.

Також 9 червня проект рішення щодо заборони діяльності Української Православної Церкви підтримала Київська обласна рада. УПЦ раніше декларувала зв’язок з Московським патріархатом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2023 14:41