У Чернівцях підписали меморандум про співпрацю у реалізації проєкту «Безпека громад Буковини»

08 ЖОВТНЯ 2021 19:06

Проєкт передбачає проведення  спільних тренінгів, семінарів, конкурсів, майстер-класів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДСНС.
Підписання меморандуму про співпрацю між місцевими органами влади, Головним управлінням ДСНС України у Чернівецькій області, Головним управлінням Національної поліції у Чернівецькій області, Чернівецькою обласною організацією Добровільного пожежного товариства України, Чернівецькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та громадською організацією «Джем ШМ» у реалізації проєкту «Безпека громад Буковини» відбулось сьогодні в Чернівцях.
«Учасники об’єднали свої зусилля, щоб зробити безпечним життя у громадах Чернівецької області та спільно розпочати проєкт з формування практичних навичок у місцевих мешканців щодо дій у загрозливих для життя ситуаціях. Проєкт реалізується у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» в межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку». Для цього буде обрано 10 громад області, де впроваджуватиметься стратегія навчання жителів громад правилам безпеки та тренування практичних навичок. У визначених громадах не тільки проводитиметься інформаційно-роз’яснювальна робота з громадянами, для дітей та дорослих буде організовано цілий комплекс заходів, аби подбати про їх безпеку та навчити людей самостійно піклуватись про неї», - йдеться в повідомленні.
Представники різних служб та організацій навчатимуть буковинців правил безпеки, підвищуватимуть рівень їх обізнаності щодо дій у критичних ситуаціях.
Суспільство, 08.10.2021 19:06