Скріншот із відео

У День захисту дітей: зі святковою програмою до "Охматдиту" приїхав генерал Наєв (відео)

Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв завітав до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Міжнародний день захисту дітей. 

Про це повідомили на сторінці Об’єднаних сил ЗСУ.

Відзначається, що командування ОС ЗСУ вже давно опікується пацієнтами лікарні: організовує святкові театральні та циркові вистави, інтерактивні розвиваючи ігри та дарує солодощі. 

"Ми робимо все для того, щоб заповнити дитячу порожнечу надією і добром. В умовах війни наші діти перетворилися на малих дорослих. На дитячих майданчиках у перерві між повітряними тривогами вони грають в недитячі ігри — у війну, кличучи на допомогу Збройні Мили України. І ця картинка світу залишиться в їхній свідомості вже назавжди. Тож ми намагаємося здійснювали мрії дітей, щоб їхнє дитинство було справжнім — з усмішкою на вустах!" — сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Цього року в лікувальному закладі діток розважали циркові артисти, з ними спілкувалися герої ЗСУ. Кожен пацієнт традиційно отримав солодкий подарунок.

Зазначається, що цей захід став втіленням ініціативи, започаткованої "Охматдитом" та командуванням Об’єднаних сил ЗСУ, — створити естафету добра по всій країні, мета якої — об’єднати медиків, військових і суспільство задля добрих справ для дітей.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо понад 2900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною. Внаслідок дій ворога 484 дитини загинули, 992 поранено. Також встановлено 13 фактів сексуального насильства проти неповнолітніх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.06.2023 13:05