Фото: Рixabay

У "Дії" завершилося голосування щодо вихідного на 8 березня: що обрали українці

У застосунку "Дія" завершилося голосування з приводу того, чи залишати 8 березня вихідним днем. Більшість українців проголосували за те, щоб цей день був і надалі вихідним.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він зазначив, що понад 2,1 млн українців взяли участь в опитуванні. Це стало рекордним показником.

"Більшість проголосувала за те, щоб залишити 8 березня вихідним — 1,3 млн+ голосів. Вдячний усім, хто голосує і допомагає нам будувати електронну демократію. Робимо все, щоб держава враховувала думку кожного українця", — зазначив він.

опитування в Дії

Водночас міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, що понад 703 тисячі користувачів проголосували за те, щоб зробити 8 березня робочим днем, ще 110 тисяч українців не визначилися. Ткаченко зазначив, що результати голосування будуть враховані у парламенті перед ухваленням законопроекту щодо 8 березня.

Нагадаємо, народні депутати пропонують внести зміни до Кодексу законів про працю, щоб встановити українські свята. Зокрема, у парламенті хочуть зробити 25 лютого Днем української жінки, 9 березня визначити як Шевченків день, а за Днем матері офіційно закріпити другу неділю травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.03.2023 11:58