Фото: konotop.in.ua

У Дніпрі 20 квітня оголошено День жалоби за жертвами російської атаки

У Дніпрі 20 квітня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок російської ракетної атаки 19 квітня по місту та області.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"З метою вшанування пам'яті жертв трагедії, яка сталася 19 квітня 2024 року внаслідок ракетного обстрілу Російською Федерацією у місті Дніпро та області, оголосити Днем жалоби в місті Дніпрі 20 квітня 2024 року", — йдеться у документі, який оприлюднив міський голова.

У суботу, 20 квітня, у місті будуть приспущені прапори на державних установах. Підприємствам усіх форм власності також рекомендується вивісити прапори з чорними стрічками.

Обстріл Дніпра та області 19 квітня

Вранці у п'ятницю, 19 квітня, російські терористи вдарили ракетами по Дніпру та області. У місті пошкоджено житловий будинок у якому станом на 14:23 тривають аварійно-пошукові роботи. Також пошкоджені ще п'ять багатоповерхівок, два приватні будинки, три навчальні заклади, сім адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини та торговельні павільйони, готель та СТО. А ще — майже півсотні авто. Дуже потрощена й інфраструктура міста.

У Синельниківському районі частково зруйновані понад 60 приватних осель, авто. Знищена сонячна електростанція та постраждало підприємство. Там семеро поранених.

Загалом внаслідок ворожої атаки по Дніпропетровській області та Дніпрі загинули дев'ятеро людей, постраждали — 24.

Нагадаємо, у ніч на 19 квітня російські війська завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Повітряним силам вперше вдалося збити ракети Х-22. Вибухи також лунали в Одесі та Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 14:50