Фото: Нацполіція

У Дніпрі чоловік намагався відкупитися від мобілізації

У Дніпрі військовозобов'язаний намагався відкупитися від мобілізації та пропонував хабар працівнику Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

За словами правоохоронців, фігурант намагався домовитися з начальником одного з центрів комплектування та соціальної підтримки у місті Дніпро про відстрочку від мобілізації. Відтак, чоловік запропонував посадовцю хабар у 20 тисяч гривень.

Ухилянта затримали "на гарячому" прямо у службовому кабінеті посадовця, під час передачі хабаря.

"7 червня фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — наголосили у поліції.

Нагадаємо, 7 червня Служба безпеки ліквідувала чергову масштабну схему ухилення від мобілізації. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

За наявними даними, щомісяця незаконна діяльність зловмисників на чолі з ексдепутаткою приносила "прибуток" у майже 100 тисяч доларів США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.06.2024 14:30