Фото: Telegram Сергія Лисака

У Дніпрі згорів "народний меморіал" пам’яті загиблим від ракетного удару: з'явилась реакція влади

У Дніпрі 10 грудня зазнала пошкодження зупинка з "народним меморіалом" у пам’ять про загиблих через ракетний удар на житловому масиві Перемога. Поліція розпочала кримінальне провадження щодо цього інциденту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними джерела, справу відкрили за статтею про умисне знищення майна. Наразі поліціянти з’ясовують причини пожежі: встановлюють свідків та перевіряють камери відеоспостереження.

Варто відзначити, що з середини січня 2023 року містяни залишали на цій зупинці, поблизу розбитого ракетою будинку, іграшки, лампадки, прапорці та квіти.

Реакція влади щодо інциденту у Дніпрі

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак провів зустріч 11 грудня з начальником Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Олександром Ганжою. Головна ціль розмови: у чому причина займання зупинки навпроти потрощеного ракетою будинку в Дніпрі. Також місцева влада намагається з'ясувати, чи інцидент з "народним меморіалом" був навмисним підпалом чи випадковістю. 

"Правоохоронці розбираються в обставинах події. Розглядають обидві версії. Ситуацію тримаю на контролі", — написав Лисак.

Він додав, що тим часом люди несуть до імпровізованого місця пам’яті дитячі іграшки й квіти. На згадку про тих, чиє життя забрали російські нелюди 14 січня.

Удар по будинку в Дніпрі: що відомо

Ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі стався 14 січня 2023 року о 15:30 за місцевим часом. Внаслідок атаки було знищено під'їзд багатоквартирного житлового будинку. Станом на 19 січня було відомо про 46 загиблих, серед них три дитини, і 75 поранених (серед них 13 дітей). У Дніпрі запровадили триденний траур.

У будинок влучила ракета того ж типу, якою 27 червня 2022 року росіяни знищили торговий центр у Кременчуці. Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що ЗСУ на момент події не мала засобів для збиття таких ракет, і що протягом року повномасштабної війни з 210 запущених по Україні ракет Х-22 не було збито жодної. Повідомлення про збиття таких ракет Олещук назвав неправдивим.

Нагадаємо, раніше рятувальники показали фото наслідків нічної атаки на Київ. Внаслідок ворожої атаки постраждав мікрорайон Бортничі Дарницького району Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 14:04