Фото: КМВА

Новий ракетний обстріл Києва: усе про наслідки і зміну тактики ворога

Російська армія близько опівдня 29 травня завдала масованого ракетного удару по Києву. Це була вже 16 атака рашистів на столицю від початку травня. Відомо, що ворог випустив 11 балістичних та крилатих ракет, проте сили ППО не допустили влучання жодної них.

TrueUA зібрав усі факти про черговий акт тероризму росіян та його наслідки.

Перші вибухи

Об 11:09 у Києві та області була оголошена повітряна тривога. Моніторингові групи повідомляли про запуск ракет у напрямку столиці України.

Вже за декілька хвилин кияни здригнулися від гучного вибуху, за яким пішли й наступні. Мер Віталій Кличко згодом написав, що перші вибухи пролунали в центральних районах міста.

Міська влада закликала цивільне населення перебувати в укриттях до завершення повітряної тривоги й не публікувати фото та відео роботи протиповітряної оборони.

Де впали уламки?

Станом на 11:45 надійшли повідомлення про виявлення шести уламків ракет у різних районах столиці. На місцях працювали відповідні служби: рятувальники, медики, поліцейські тощо. Так, частини ракет "приземлилися" в різних куточках Києва.

Оболонський район:

  • біля АЗС;
  • на дорожньому покритті із займанням;
  • на зеленій зоні;

Деснянський район:

  • на території одного з парків;

Дніпровський район:

  • на дорожньому покритті в різних місцях.

Подільський район: 

  • на дорожньому покритті із займанням.

Які наслідки?

За даними КМДА, падіння повітряних цілей не спричинили значних руйнувань. 

"Є один потерпілий, його госпіталізовано до одного з лікувальних закладів міста. Інформація щодо потерпілих ще уточнюється", — йдеться в тексті повідомлення.

Унаслідок перекриття руху на деяких ділянках дороги в столиці затримуються тролейбуси. Зокрема, йдеться про №25, 27, 29, 30, 31 та 38. 

В одному із районів Київщини внаслідок атаки окупантів пошкоджено господарський будинокРятувальники вже ліквідували пожежу. Також внаслідок падіння уламків російських ракет на Київщині в деяких районах сталось займання трав'яного настилу та частини лісових зон.

Скільки ракет випущено й вдалося збити

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що ракетний удар по території України завдали балістичними та крилатими ракетамиЗагалом було випущено 11 ракет: "Іскандер-М" та "Іскандер-К" з північного напрямку.

"Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено", — доповів Залужний.

Як ворог змінив тактику

У Київській міській військовій адміністрації зауважили, що рашисти раніше здійснювали виключно нічні напади. Цього разу ворог завдав удару по мирному місту вдень, коли більшість людей перебували на роботі й на вулицях.

"Таким чином ворог змінив тактику. Рашисти явно демонструють, що націлені на знищення цивільного населення", — вважають у КМВА.

Нагадаємо, російська армія вдень 29 травня завдала ракетного удару й по селищу міського типу Ківшарівка Куп'янського району Харківщини. Ймовірно, для удару використали ракету "Іскандер". Унаслідок удару поранення зазнали три літні жінки: 73, 85 та 90 років. Крім того, постраждала вагітна жінка, підліток 14 років та 10-річна дитина. 

Покровська громада Синельниківського району, що на Дніпропетровщині, 29 травня теж зазнала удару від російської армії. Від рук окупантів там загинула одна місцева жителька. Також поранення дістали дев'ятеро осіб, а серед них — 11-річна дитина. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 15:00