Фото: "АрміяInform"

Які ракети випустила Росія по Києву у понеділок вдень: заява Повітряних сил

Під час денної атаки 29 травня Росія атакувала Україну балістичними ракетами з північного напрямку. Йдеться, ймовірно, про оперативно-тактичний комплекс "Іскандер". 

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону. Він зазначив, що росіяни могли застосувати зенітні ракети С-300 та С-400, які теж летять по балістичній траєкторії. 

"Було застосовано озброєння, ракети, які летять по балістичній траєкторії, прилітають доволі таки швидко. Попередньо, це були "Іскандери". Вони є різних модифікацій. "Іскандер-М" — це балістична ракета, а є "Іскандер-К" — це крилата ракета. Який вид озброєння був застосований — повідомимо пізніше. Напрямок атаки був з півночі. Де саме — це теж буде пізніше повідомлено. І С-300, і С-400, і "Іскандери" — це комплекси, які на землі... Цього разу у нас наземні установки, які могли завдати ударів", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, вночі 29 травня ворог випустив по території України до 40 крилатих ракет з літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. ППО знищила 67 повітряних цілей.

Вночі 29 травня російські військові знову атакували КиївЗагалом, силами і засобами нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

Також в Одесі під час нічної ворожої атаки пролунали вибухи. Уламки збитого дрона впали на портову інфраструктуру.

Російські війська вдарили по об'єктах Хмельницької області. Один з них — військовий.Станом на ранок тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей. Виведено з ладу п'ять літальних апаратів. Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 12:46