Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Нічна атака дронами та ракетами на Київ: скільки цілей вразила ППО

Вночі 29 травня російські військові знову атакували КиївПрактично одночасно із пусками БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно, Х-101/555. 

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Вже 15-те з початку травня російські терористи атакували Київ. Усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої протиповітряної оборони.

Загалом, силами і засобами нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

"В результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило. Нагадую важливі речі — не знімайте роботу ППО. Цим ви вбережете і наших воїнів протиповітряної оборони, і, відповідно — своє життя", — заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, у Хмельницькій області лунали звуки вибухів. Місцевих мешканців закликали не знімати роботу Сил протиповітряної оборони та до завершення тривоги залишатися в укриттях. Влада Львівщини також поінформувала про роботу ППО в області.

Раніше протиповітряна оборона працювала й на Вінниччині. У Києві через падіння уламків ворожих цілей сталося загоряння у кількох районах. А на Одещині повідомляли про бойову роботу ППО на території області.

Вранці 28 травня військові розповіли, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Так, окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 07:18