Фото: ДСНС

У ДСНС назвали три найбільш заміновані області України

Станом на 29 лютого в Україні найбільш замінованими є три області — Харківська, Херсонська і Донецька. Саме на цих регіонах зосереджені основні зусилля з розмінування.

Про це заявив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Рева, передає "Укрінформ".

"На сьогодні я б визначив три основні регіони, які є найбільш забрудненими (вибухонебезпечними предметами, — ред.). Це — Харківська, Донецька і Херсонська області, якщо говорити про деокуповані території. Це саме ті основні напрямки, по яких ми зараз працюємо і на яких сконцентровані основні зусилля", — розповів він.

Посадовець також зауважив, що до повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи налічували близько 600 осіб (це близько 120 розрахунків). Водночас з початком великої війни їх чисельність збільшилася майже втричі, до майже 1900 осіб (понад 340 розрахунків). 

"Протягом 2025-2027 років також передбачається подальше поступове поетапне збільшення цієї чисельності", — зазначив Рева.

Крім того, Рева пояснив, що новостворені піротехнічні підрозділи мають нагальну потребу спеціальній техніці та обладнанні.

"Тому ми тісно співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами, реалізовуємо спільні проєкти. Ми вже отримали машини механізованого обладнання, засоби захисту, автомобілі для перевезення персоналу та виявлених вибухонебезпечних предметів. Завдяки цій допомозі ми вже змогли оснастити понад 220 наших піротехнічних розрахунків", — наголосив представник ДСНС.

Нагадаємо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 17:29