Фото: Mikko Savolainen / Yle

У Фінляндії показали попередню версію паркану на кордоні з Росією (фото)

Прикордонна охорона Фінляндії показала тестову версію паркану, який планують звести на кордоні з Росією. Він має висоту три метри й оснащений колючим дротом.

Про це повідомляє фінський телерадіомовник Yle.

Тестову ділянку загородження зводять в містечку Пелкола. Будівництво планують завершити влітку цього року. Після цього вздовж східного кордону Фінляндії зведуть близько 200 кілометрів такого паркану. Повністю завершити будівництво повинні у 2026 році.

паркан на кордоні Фінляндії й РФ

Фото: Mikko Savolainen / Yle

Країна виділила на зведення загорожі близько 145 мільйонів євро. Загальна вартість проекту складатиме 380 мільйонів євро.

Зазначимо, що раніше перші кадри з будівництва паркану розбурхали фінські соцмережі. Користувачі писали, що загорожа занадто хитка, і називали її "схожою на огорожу від псів". Після цього зверху паркану додали колючий дріт.

Нагадаємо, що влада Фінляндії розпочала облаштування спільного з Росією кордону наприкінці лютого поточного року. Повідомлялося, що поряд з огорожею також буде збудовано дорогу для прикордонних патрулів та проведення ремонтних робіт. На деяких ділянках будуть встановлені освітлення та динаміки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.05.2023 01:48