Фото: Yle

Фінляндія розпочала будівництво двохсоткілометрового паркану на кордоні з Росією

Влада Фінляндії розпочала облаштування спільного з Росією кордону. Протягом найближчих років там планується звести двохсоткілометровий паркан.

Про це пише видання Yle.

Повідомляється, що районі Іматру спочатку буде зведено трикілометрову тестову ділянку. Поряд з огорожею також буде збудовано дорогу для прикордонних патрулів та проведення ремонтних робіт. На деяких ділянках будуть встановлені освітлення та динаміки.

Сам паркан на східному кордоні країни проходитиме і по приватних землях, тому владі буде необхідно провести переговори із землевласниками.

27 лютого з обох боків прикордонного переходу Іматру почали викорчовувати дерева.  

Нагадаємо, Польща у березні 2023 року планує розпочати будівництво електронного загородження на кордоні з Калінінградською областю. Електронна система на ділянці з Калінінградською областю має охопити приблизно 200 км сухопутного кордону. Завдяки системі датчиків і камер можна здійснювати моніторинг кордону 24/7, незалежно від погодних умов, не перебуваючи на лінії кордону. Алгоритми розроблені так, щоб прикордонник міг реагувати лише на реальні спроби перетину кордону людьми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2023 16:54