Фото: RBK.ru

У Франції анонсували нові телефонні розмови Макрона і Путіна

У Франції анонсували відновлення телефонних розмов між президентом Франції Еммануелем Макроном і главою Росії Володимиром Путіним. Востаннє вони розмовляли восени 2022 року.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна в ефірі Radio France.

Урядовиця зазначила, що розмови між президентами поновляться. Водночас, за словами глави французького МЗС, для поновлення переговорів Франція має допомогти Україні перемогти на фронті.

"Однією з проблем російської влади сьогодні є її ув'язнення у паралельній реальності, і ми не зацікавлені у посиленні цієї ментальної ізоляції. Шлях до переговорів, безперечно, проходитиме через найкращі результати на місцях. Ось чому ми допомагаємо провести контрнаступ так само, як ми допомагаємо йому політично, дипломатично. Працюємо над новим пакетом допомоги для України", — сказала вона.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон намагається посадити Україну та Росію за стіл переговорів. Французький лідер сподівається, що з допомогою Китаю вже влітку буде змога стимулювати перемовини.

15 квітня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорювали візит французького лідера до Китаю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 04.05.2023 15:29