Скріншот з відео

У ФСБ Росії заявили, що запобігли спробі замаху на самопроголошеного "главу" Криму Аксьонова

В Федеральній службі Росії заявили, що запобігли спробі замаху на ватажка сепаратистів у Криму Сергія Аксьонова. Спецслужби РФ звинуватили у цьому Україну.

Про це повідомляють російські пропагандисти.

У ФСБ стверджують, що затримали громадянина Росії, якого нібито завербувала СБУ. Він, за словами силовиків, планував підірвати автомобіль кримського гауляйтера. На опублікованому пропагандистами ролику затриманий розповідає, що начебто ще у грудні 2022 року був завербований українськими спецслужбами.

"Отримав позивний "Каратист" і проходив навчання на полігоні по вибуховій справі, маскуванні, відходу від переслідування і тому подібне. Потім я отримав завдання поїхати до Криму, до Сімферополя. Для початку мені треба було зняти житло і телефон, влаштуватися на роботу. Я виходив на зв'язок з куратором Ігорем, чекав на подальші вказівки. Чекав, коли мені повідомлять, де розташований автомобіль для встановлення туди міни, щоб потім цей автомобіль поставити на вулицю Севастопольську для підриву кортежу Аксьонова Сергія Валерійовича", — розповів затриманий на відео.

У ФСБ відкрили справи за статтями про замах на теракт та незаконне придбання вибухівки. Він уже дав свідчення.

Нагадаємо, міністерство оборони України опублікувало ролик з натяком на "гаряче літо" у тимчасово окупованому Криму. Відомство застерегло "небажаних гостей". Цього літа звичний курортний відпочинок в українському Криму може отримати несподіване продовження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 11:26