Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб повідомив про просування ЗСУ на двох напрямках

Українські захисники продовжують контрнаступальну операцію на Півдні України. Силам оборони вдається відтісняти ворога на двох напрямках.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов. За його словами, українські військові продовжують ведення наступальної операції у бік Мелітополя.

"На напрямках Новоданилівка — Новопрокопівка та Мала Токмачка — Очеретувате мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", — сказав Ковальов.

Крім того, зазначають у Генштабі, ЗСУ продовжують наступати на Бахмутському напрямку, південніше від міста Бахмут.

Контрнаступ ЗСУ

Українська армія розширила прорив ворожих оборонних ліній у Запорізькій області. В Інституті вивчення війни вважають, що Сили оборони наблизилися до другої лінії оборони Російської Федерації на даному напрямку.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українська армія просунулася вперед у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Багато російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області: вони сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. За даними аналітиків, російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяця, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 10:09