Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики повідомили про наближення ЗСУ до другої лінії оборони окупантів на Запоріжжі

Українська армія розширила прорив ворожих оборонних ліній у Запорізькій області. Сили оборони наблизилися до другої лінії оборони Російської Федерації на даному напрямку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українська армія просунулася вперед у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Багато російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області: вони сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. За даними аналітиків, російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяця, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Мапа ISW

Ключові висновки ISW:

  • Російські війська проводять додаткову передислокацію із Херсонської області на лінію фронту у Запорізькій області.
  • Війська РФ 24 серпня провели локальні спроби наступу на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута та в районі Авдіївки.
  • ЗСУ 24 серпня провели наступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту та просунулися в районі Бахмута, а також у Запорізькій області.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 07:28