Фото: "Суспільне UA"

У ГУР пояснили слова Буданова про ймовірний наступ росіян з північного напрямку

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів про ситуацію на північних кордонах країни. Інформація щодо ситуації постійно змінюються, що вимагає коректив у формах подачі інформації.

В ефірі телемарафону він пояснив, що інтерв'ю, в якому керівник ГУР МО Кирило Буданов говорив про загрозу наступу окупантів з півночі, записувалося тоді, коли були активні дії на Харківському напрямку й окупаційні війська продовжували свої наступальні дії.

"Коли ми говоримо про форму подачі інформації, інтерв'ю поважним друкованим виданням, які виходять згодом за декілька тижнів і пізніше після факту проведення інтерв'ю, то звичайно треба робити певні поправки і корективи", — наголосив він.

Представник ГУР додав, що українські військові зламали плани Москви щодо їх військових дій в Харківській області та по іншому північному напрямку.

"Справді загроза там залишається. Ворог не буде полишати спроб дестабілізувати ситуацію, відвертати увагу українських військових та їх сили й засоби. Тому так, в цьому контексті це питання актуальне. Ми говоримо про російсько-українські кордони, ми говоримо про північний напрямок", — додав Юсов.

Водночас, за його словами, зараз у ГУР бачать активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп та спроби окупантів проводити ротації. Йдеться про зміни, поповнення підрозділів, які зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

"Звичайно, Сили безпеки й оборони України за цим уважно спостерігають, готуються й проводять активні контрзаходи", — наголосив він.

Водночас раніше Буданов заявляв, що існує загроза наступу російських загарбників на Півночі України. Це пояснюється бажанням Кремля мобілізувати ще 300 тисяч росіян до лав ворожої армії.

"Якщо я почну відповідати на це запитання (про атаку Росії з Півночі, — ред.), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення", — сказав Буданов, додавши, що "катастрофи немає, але не бачити проблем не вийде", — зазначив він.

Варто зазначити, що глава української розвідки не став уточнювати про які конкретні напрямки на Півночі йдеться.

Нагадаємо, 13 липня ГУР повідомляло, що розпочата Росією війна проти України стає фактором роздратування у регіонах держави-агресора. Інформація про бойові дії, яку транслює внутрішня пропаганда, дедалі частіше викликає у російського населення втому та невдоволення, ніж захват та екзальтацію, як було на початку вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 16:21