Фото: Pixabay

ГУР влаштувало масовану кібератаку на російські веб-ресурси

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з кібер-волонтерами влаштували масштабну атаку на російські веб-ресурси.

Про це повідомляє прес-служба ГУР МО.

"15 липня 2024 року волонтерська хакерська спільнота спільно з кіберфахівцями ГУР МО України атакували близько 100 веб-ресурсів у просторі держави-агресора. Станом на 16 липня з переліку атакованих російських сайтів продовжують "лежати 39", — йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що ця кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору РФ.

Ураження зазнали такі веб-ресурси:

  1. MITgroup — це група компаній, які розробляють корпоративні веб-сайти.
  2. "Пєрмскій завод промобладнання" — підприємство, яке відповідає за виготовлення та постачання підйомного обладнання для промислових обʼєктів.
  3. "Обʼєднані кранові технології" — торгово-виробнича компанія, яка займається виготовленням та продажем вантажопідйомного обладнання.
  4. "РУМОС-ЛАДА" — дилер автомобілів LADA.

"Внаслідок кібератаки зовнішній вигляд уражених веб-ресурсів агресора зазнав певних змін — тепер замість звичних московитам розділів на сайтах видно лише свинячу голову та код помилки 404", — додали в ГУР.

Нагадаємо, 16 липня представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін повідомляв, що морські дрони Magura для знищення Керченського мосту будуть використані в комплексі з іншими типами озброєння. Він зазначив, що для пошкодження або знищення мосту використовуватимуть щось більш потужне та глобальне.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 19:01