Фото: соцмережі

У ГУР заявили про атаку на податкову систему РФ: деталі

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили чергову успішну спецоперацію проти Російської Федерації. На цей раз вдалося атакували податкову систему держави-агресора. Це призвело до серйозних операційних збоїв, які можуть тривати понад місяць.

Про це повідомили в ГУР.

"Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (ФНС РФ), а далі ― у понад 2300 її регіональних серверів по всій Росії, а також на території тимчасово окупованого Криму", — йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. Паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала ФНС РФ.

"У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи Росії ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup)", — додали у розвідці.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Внаслідок атаки зв'язок між центральним офісом у Москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між ФНС РФ та Office.ed-it.ru, що була для податкової банком даних. Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках української розвідки.

Варто додати, що відновити роботу податкової росіяни намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, збої у роботі триватимуть щонайменше місяць. До того ж відновлення податкової системи держави-агресора у повному обсязі неможливе.

"Кібератака ГУР МО України стала черговим серйозним ударом по режиму в кремлі, який на певний час втратив контроль за податками й зборами", — наголосили в розвідці.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Нагадаємо, нещодавно українські хакери спільно зі Службою безпеки зламали сайт міністерства праці та соцзахисту Російської Федерації. Вони викачали понад 100 терабайтів даних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.12.2023 15:51