Фото: соцмережі

Українські хакери зламали сайт Мінпраці та соцзахисту РФ: яку інформацію вдалось отримати

Українські хакери спільно зі Службою безпеки зламали сайт міністерства праці та соцзахисту Російської Федерації. Вони викачали понад 100 терабайтів даних.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на співрозмовника в силових структурах. За його словами, хакерське угрупування "BLACKJACK" спільно з кіберфахівцями СБУ зламало сайт міністерства праці та соціального захисту РФ.

Яку інформацію отримали хакери

Українці отримали доступ до великої кількості документів: статистики щодо проведення воєнних дій (т.зв. "СВО"), особистих даних військовослужбовців, матеріалів доповідей президенту РФ, довідок щодо кількості протезувань.

Велика кількість отриманої інформації стосується тимчасово окупованих частин Херсонської, Запорізької й Харківської областей та їхньої так званої "влади".

"Тепер у Служби безпеки з’явиться багато нових документів для вивчення. Після викачування необхідної інформації, хакери "знесли" з серверів міністерства понад 100 терабайтів даних", — йдеться у повідомленні.

Скріншот "Українська правда"

Нагадаємо, 29 листопада звернення президента України Володимира Зеленського звучало по всіх каналах IPTV в окупованому Криму. Хакерам вдалось зламати низку кримських інтернет-провайдерів.

Раніше українські хакери групи "Кібер Спротив" проникли в Департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони Російської Федерації. Вони передали в розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm унікальну внутрішню документацію та доступи до програмного забезпечення, що використовують російські військові пропагандисти.

Також 27 жовтня, в Криму сталася масова хакерська атака на кримських провайдерів інтернету. Через це відбулися перебої в низки сервісів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 30.11.2023 13:17