Фото: "Суспільне"

У Харкові жінка дивом вціліла після "прильоту" ракети по її будинку

У Харкові мешканці однієї з квартир будинку, в який влучили росіяни цієї ночі, дивом вдалося вижити. Неушкоджену жінку з-під завалів дістали рятувальники.

Як повідомляє "Суспільне", жінка на ім'я Олена жила із родиною на четвертому поверсі п'ятиповерхового будинку, який було частково зруйновано під час обстрілу.

За її словами, близько опівночі було чутно перший вибух. Вибуховою хвилею у під'їзді вибило вікна. Вона пішла до сусідів, щоб разом прибрати бите скло, коли друга ракета поцілила вже по їхньому будинку. Під час розбору завалів неушкоджену жінку з під'їзду будинку витягли рятувальники. Як повідомляють журналісти, квартира жінки повністю зруйнована, а рятувальники продовжують шукати її чоловіка та мати.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок нічного російського ракетного обстрілу кількість загиблих зросла до п'яти людей. Також збільшилася й кількість постраждалих.

"Рятувально-пошукова операція триває. Всі служби працюють на місці", — наголосив Олег Синєгубов.

Кількість постраждалих із 16 збільшилася до 25 людей. Також, за словами Синєгубова, у п'ятиповерховому будинку, у який влучила ворожа ракета, є часткові руйнування з третього по п'яті поверхи. Серед постраждалих дві дитини — 12-річні хлопчик та дівчинка.

Нагадаємо, цієї ночі ворог обстріляв територію довкола п'ятиповерхівки двічі. Спершу влучання відбулося після опівночі — тоді почалася пожежа, повідомлялося, що під завалами можуть бути люди. Пізніше, коли на місці події працювали медики, рятувальники та правоохоронці, росіяни вдарили удруге. Інші ракети влучили поряд з п'ятиповерховим будинком, наголошують у прокуратурі. Пошкоджено понад 20 багатоповерхових житлових будинків. Зруйновано приватне підприємство.

До того ж російські загарбники завдали ракетного удару по і Києву. У Голосіївському районі столиці виникла пожежа. Зафіксовано низку пошкоджень. Також було знищено трансформаторну підстанцію. Деякі будинки й досі знеструмлені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 10:03