У Каліфорнії планують ввести мораторій на смертну кару

13 БЕРЕЗНЯ 2019 12:07

У Каліфорнії буде введений мораторій на приведення у виконання смертних вироків. Відповідне оголошення губернатор штату Гевін Ньюсом планує зробити найближчим часом.

Після цього буде підписаний виконавчий указ, за ​​яким особи, засуджені до вищої міри покарання, отримають відстрочку від виконання рішення суду. Камера для страт у в'язниці на мисі Сан-Квентін буде закрита, а норми про смертельної ін'єкції скасовані.

Варто відзначити, що рішення є скоріше символічним, оскільки подібний вирок в останній раз виконувався на території Каліфорнії ще в 2006 році. Найчастіше судові справи тривають дуже довго, і ув'язнені просто проводять все життя у в'язниці. Так, на даний момент на території штату налічується 737 чоловік, щодо яких було винесено смертний вирок.

На думку губернатора, Сполучені Штати «не можуть претендувати на лідерство в світі», якщо ув'язнених все ще доводиться страчувати. Тим часом, в 30 американських штатах таке ще й нині такі вироки існують передає агенство Reuters.

Тільки в кінці минулого року в Теннессі стратили відразу декількох злочинців. Обидва чоловіки зустріли смерть на електричному стільці, хоча найчастіше використовують ін'єкції.

Світ, 13.03.2019 12:07