Допомога травмованому туристу. Джерело: ДСНС України в Івано-Франківській області

У Карпатах двоє туристів зазнали серйозних травм: подробиці від рятувальників

У суботу, 8 червня, на Івано-Франківщині гірські рятувальники двічі надавали допомогу туристам. Вони травмувалися під час мандрівок в Карпатах.

Про це повідомили в управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області.

Зокрема, під час сходження на гору Хом’як 32-річний мешканець Харківщини пошкодив собі руку.

"Постраждалий перебував між горою Синяк і полониною Горгани, поблизу села Поляниця. Зв'язок із туристом підтримувався, тож ворохтянські рятувальники невдовзі прибули до постраждалого, надали домедичну допомогу та надалі здійснили його супровід до села  Поляниця, де передали медичним працівникам", — йдеться у повідомленні.

Ще один турист, 17-річний мешканець Тернопільської області, під час спуску з гори Говерла "синім маршрутом" травмував голову. Молодий чоловік здійснював сходження на найвищу вершину українських Карпат із групою туристів, що складалася з 25 осіб.

Рятувальники надали йому домедичну допомогу і супроводили до навчально-спортивної бази "Заросляк", де передали медичним працівникам.

Гірські рятувальники закликали мандрівників, які вирушають у високогір’я, обов’язково підбирати відповідний одяг і взуття, адже в основному травмуються туристи, які для мандрівок вибирають взуття на слизькій підошві.

Нагадаємо, що в березні в Карпатах рятувальники розшукали зниклих туристів. Двоє чоловіків заблукали, коли рухалися Чорногірським хребтом "червоним маршрутом" Ребра та Бребенескул у Верховинському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.06.2024 17:55