Сніг у Карпатах. Джерело: Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост

У Карпатах засніжило: синоптики попередили туристів про густі тумани в горах

У вівторок, 10 жовтня, в Карпатах на горі Піп Іван Чорногорський випав сніг. На тлі морозної мінусової температури повітря також фіксують погіршення видимості через туман.

Про це повідомили Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост та Укргідрометцентр. Такі погодні умови можуть становити загрозу для подорожей у горах.

Зазначається, що сьогодні вранці на горі Піп Іван Чорногорський – обмежена видимість через туман. Крім того, сильний вітер (до чотирьох метрів за секунду), а температура повітря о 9 ранку була мінус п’ять градусів.

В Укргідрометцентрі закликали враховувати такі метеорологічні умови у Карпатах.

"Ось така ситуація вранці на горі Піп Іван. Будьте обережними та звертайте увагу на прогнози погоди при походах в гори", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в неділю, 8 жовтня, на горі Піп-Іван, де розташована колишня обсерваторія "Білий слон", уже випав перший сніг. Чорногірський гірсько-рятувальний пост повідомляв, що на горі Піп Іван Чорногірський туман, дощ, температура повітря +1°С, пориви вітру до 8 м/с.

Піп Іван (також Попіван, Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028,5 метра. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.10.2023 13:26