Фото: ілюстраційне. Джерело: Pixabay

У Китаї випадково запустили космічну ракету, яка врізалася в гору

Компанія Tianbing Aerospace Technology випадково запустила у Китаї ракету, яка врізалася у сусідній гірський схил. Інцидент стався наприкінці червня.

Як повідомляє Business Insider, компанія проводила випробування першого ступеня енергетичної системи ракети й через "структурну несправність" ракета Tianlong-3 відокремилась від стартового майданчика та злетіла, врізавшись у гірський схил.

У випадку успішного випробування ракета Tianlong-3 мала б залишитися нерухомою на стартовому майданчику.

За інформацією місцевої влади, вибух спричинив локальну пожежу далеко від житлових районів. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Компанія Tianbing Aerospace Technology зазначає, що їхня ракета Tianlong-3 може злітати з масою 590 тонн, що майже аналогічно масі американської ракети Falcon 9 — 605 тонн. Як і Falcon 9, він також призначений для повторних польотів і, за оцінками, може частково використовуватися до 10 разів.

Нагадаємо, раніше Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки підписало договір з компанією SpaceX, яка належить мільярдеру Ілону Маску, щодо збиття Міжнародної космічної станції після закінчення її терміну роботи. За словами фахівців, станція залишається технічно справною, але плани її остаточної утилізації необхідно розробити зараз, адже без допомоги вона зрештою впаде на Землю самостійно. Це становить значний ризик для населення на планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 05.07.2024 04:32