У Китаї запустили перший трамвай на водневому паливі

31 ЖОВТНЯ 2017 12:47

Створення транспортних засобів, що використовують як джерело енергії альтернативні види палива, - украй перспективна розробка, інформує TrueUA з посиланням на Hi-News  

Причому не завжди йдеться про використання електрики. Приміром, нещодавно в Китаї, в місті Тяньшань провінції Хебей в комерційну експлуатацію запустили перший у світі трамвай, що використовує як паливо водень.   

Про новий транспортний засіб повідомляє агентство новин Сіньхуа. За розробку відповідала корпорація China Railway Rolling Corporation (CRRC).  

Як повідомляється в прес-релізі, при русі трамвай не виділяє ніяких речовин, що забруднюють атмосферу. Цього вдалося добитися завдяки тому, що температура усередині паливних елементів, які беруть участь у виробленні енергії, нижче 100 градусів за Цельсієм, тому шкідливого оксиду азоту не утворюється.   

Єдина речовина, що виділяється в атмосферу, - це вода. Заправка транспортного засобу «до повного бака» триває приблизно 15 хвилин, палива вистачить на те, щоб здолати 40 кілометрів шляху, а максимальна можлива швидкість трамвая дорівнює 70 кілометрам в годину.   

Крім того, відстань між підлогою вагону і рейками складає всього 35 сантиметрів, що дозволяє прибирати платформи, спрощувати і прискорювати посадку пасажирів у вагони. Варто відмітити, що попри те, що Китай першим запустив в експлуатацію громадський транспорт на водневому паливі, технологія дешевого отримання цього палива належить не йому.   

Вона була представлена у вересні 2014 року швейцарськими ученими, а грудні того ж року Toyota заявила про запуск виробництва автомобілів, що використовують як паливо водень.

 

Технології, 31.10.2017 12:47