Фото: поліція Київщини

У Києві бізнесмена підозрюють у розкраданні 6 млн грн на ремонті доріг

У четвер, 17 серпня, поліція повідомила про підозру одному із столичних підприємців. Він наживався на ремонті доріг. Збитки з бюджету становлять 6,3 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. 

Як встановили правоохоронці, організував злочинну діяльність власник та директор приватного підприємства, що спеціалізується на будівництві доріг та автострад. Комунальне підприємство уклало з цією фірмою договір на виконання поточних ремонтних робіт ділянки автодороги загального користування державного значення на Київщині.

Було встановлено, що під час проведення у 2019-2020 роках запланованих робіт 64-річний власник та директор підрядної організації вносив до офіційної документації невірні відомості щодо обсягів виконаних робіт та їхньої якості. Як наслідок, державному бюджету було завдано збитків у зазначеному розмірі, що підтвердила проведена експертиза.

МВС

Фото: МВС

"Злочинцеві може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", — йдеться у повідомлені.

Наразі вирішується питання щодо обрання директору підприємства запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 9 серпня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному із заступників начальника Департаменту фінансів Міністерства оборони України, який нажився на ремонті дороги. Він завдав державі збитків на 15 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.08.2023 17:17