У Києві правоохоронці затримали озброєну групу грузинів-розбійників

15 ЛИСТОПАДА 2017 12:01

Нападники скоїли розбійний напад на Оболоні поблизу автосалону. Під погрозою зброї та із застосуванням фізичної сили вони забрали у подружжя сумку з грошима та втекли. Завдяки проведеній спецоперації столичних поліцейських, зловмисників затримали упродовж години. У фігурантів вилучили кілька пістолетів,набої, мобільні телефони, балаклави та одяг, автомобілі, на яких вони скоювали злочини, тощо, передає TrueUA.

На сайті Нацполіції зазначається, що на місці скоєння злочину правоохоронці з’ясували, що чоловік із дружиною приїхали до автосалону на проспекті Бандери, аби купити автомобіль. Встановлено: коли сімейна пара вийшла зі свого транспортного засобу, до них під’їхав автомобіль, з якого вибігло троє нападників. Погрожували зброєю, били, а відтак відібрали сумку із грішми та втекли з місця злочину на «Мазді».

За словами начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, всі підозрювані - громадяни Грузії. Організатор злочину - 1976 року народження, четверо інших - виконавці 1977, 1973, 1987 та 1982 років народження. Один із зловмисників з 2014 року перебуває у розшуку.

«У затриманих вилучили кілька пістолетів, які відправили на експертизу, транспортні засоби, на яких вони скоювали злочини, балаклави, одяг, засоби для розбиття скла,засоби зв’язку, номерні знаки», - розповів керівник столичних поліцейських.

Також повідомляється, що після проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних, було також вилучено пістолети з глушниками, магазини з набоями, близько 30-ти мобільних телефонів, якими вони користувалися.

«Нападників затримали в порядку статті 208 КПК України. На цей час вже доведено, що зловмисники причетні до скоєння трьох розбійних нападів. Крім того, є всі підстави вважати, що на рахунку злочинної групи близько 10 нападів на підприємців з метою заволодіння великими сумами грошей. Тож у рамках розслідування цієї справи будуть встановлені всі деталі та обставини кримінальних епізодів», - підсумував Андрій Крищенко.

Події, 15.11.2017 12:01