Фото: ДСНС

У Києві стався вибух у багатоповерхівці, є постраждалі: усі подробиці, фото й відео

У ніч на 22 червня у Дніпровському районі столиці стався вибух у 16-поверхівці. За попередньою інформацією, вибухнув газ.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація, Державна служба з надзвичайних ситуацій та мер Віталій Кличко.

Надзвичайна подія трапилася по вулиці Малишка о 03:45. Вибух стався на сьомому поверсі, загоряння перекинулося на восьмий. Площа пожежі склала 250 м.кв. Станом на зараз відомо, що зруйновано чотири квартири, шість — пошкоджено. 18 осіб вдалося врятувати, двоє — постраждали. Рятувальники продовжують пошук людей.

З усіх непошкоджених помешкань людей евакуювали. До ліквідації наслідків залучено 70 осіб та 13 одиниць техніки.

Нагадаємо, три роки тому, 21 червня 2020 року, у багатоповерхівці на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 на Позняках стався також вибух газу. Внаслідок трагедії загинули п'ять людей. Вибухова хвиля зруйнувала п'ять поверхів одного під'їзду. Пошкоджено 40 квартир під'їзду, де мешкали 125 осіб. Секція будинку, що вибухнув, з 40 квартир відновленню не підлягає. Мешканці будинку розповіли, що перед вибухом відчували запах газу.

Згодом тодішній заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що основна версія, за якою працює прокуратура разом із поліцією — це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії "Київміськгаз". Прокуратура порушила кримінальну справу.

У квітні 2021 року п'ятьом службовцям "Київгазу" повідомили про підозри. На той момент ще один підозрюваний перебував на окупованій території. У серпні 2021 року президент Володимир Зеленський повідомив, що усі сім’ї, які постраждали внаслідок вибуху, отримали нові квартири.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.06.2023 05:58