Фото: КМДА

У Києві приберуть частину блокпостів: що відомо

Міська влада Києва спільно з військовими вирішили удосконалити систему інженерних загороджень. Це роблять для розвантаження міських доріг. 

Про це повідомили в КМВА.

Інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці, залишать і вдосконалять. Непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові, бліндажі укріплять, а окопи приведуть до ладу. 

Частина інших інженерних загороджень, які матимуть значення для оборони міста, залишиться існувати у "сплячому" режимі. Тобто, такі блокпости приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки залишать у визначених місцях. Щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойових режим в найкоротший час.

Решту системи загороджень Києва, в яких зараз немає потреби, — демонтують.

"Впровадження такого системного рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців. Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом", — кажуть у КМВА.

Нагадаємо, минулого тижня в Києві правоохоронці затримали двох чоловіків, які фотографували об'єкти інфраструктури міста та блокпости. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 11:44