Фото: nashkiev.ua

У Києві з 24 липня повернули плату за паркування: що потрібно знати

У столиці України вже з понеділка, 24 липня, знову потрібно буде сплачувати за паркування. Платити за місце на стоянці треба лише в будні дні з 08:00 до 22:00, в інший час паркування є безкоштовним. Оплатити послуги можна у застосунку "Київ Цифровий".

Що потрібно знати про сплату за паркування у столиці

Кошти нараховуватимуться, доки триває паркування в застосунку. Якщо власник авто забув завершити оплату, о 22:00 активне паркування вимикатиметься автоматично. Також можна запланувати час завершення паркування самостійно у застосунку, натиснувши позначку "годинника".

Плата за паркування у Києві

Скріншот: "Київ Цифровий"

Плату за паркування у столиці скасували на початку квітня. Київська міська державна адміністрація вказувала, що оплату не стягуватимуть до завершення юридичних процедур.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, станом на червень 2023 року в Україні значно зросли ціни на послуги житлово-комунального господарства. Загальне здорожчання склало 15,2%. Найбільше підвищилися розцінки на електрику — одразу на 69,7%. На другому місці — прибирання сміття (17,1%). Утримання та ремонт житла також зросли у ціні: розцінки на ці послуги збільшились на 12,6%.

Раніше влада повідомляла, що через зростання тарифів в Україні частині населення переглянуть розмір житлової субсидії. В уряді запевняють, що найменш забезпечені українці не відчують фінансового навантаження від підвищення комунальних платежів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2023 20:28