У Києві затримали росіянина, який виготовляв і торгував зброєю

19 КВІТНЯ 2018 16:43

У Києві правоохоронці затримали росіянина за  контрабанду, виготовлення та продаж зброї, повідомляє TrueUA.

На сайті Нацполіції зазначається, що, чоловік налагодив нелегальне перевезення із-за кордону частин та механізмів зброї, переробляв її до боєздатного стану та продавав.

«Слідчі столичної поліції спільно із колегами з Служби безпеки України за прокуратури встановили, що уродженець Росії організував бізнес зі зберігання, переробки та збуту вогнепальної зброї та бойових припасів. У ході слідства встановлено його причетність до створення каналу контрабандного надходження із країн Європи короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Із привезених складових частин та механізмів сучасних зразків вогнепальної зброї росіянин, у тому числі з допомогою майстрів-зброярів, збирав зброю із окремих частин, за необхідності виготовляв відсутні запчастини, доводив її до боєздатного стану і продавав.

«Слідчі київської поліції та працівники СБУ задокументували факт збуту двох бойових пістолетів іноземного виробництва, а відтак затримали фігуранта і провели обшуки у кількох приміщеннях, які йому належать: квартири, елітний автомобіль та кілька гаражів. Правоохоронці вилучили готівку, пістолети (деякі - без маркування), автомати, гранатомети РПГ-18, гранати РГД-5 та Ф-1, комплектуючі частини до зброї, глушники, ручні кулемети, запали, патрони. Усе це направили на експертизу», - зазначив Андрій Крищенко.

Події, 19.04.2018 16:43