Фото: КМДА

У Києві знову піднявся рівень водопілля: чи є загроза підтоплення

У Києві станом на ранок вівторка, 2 травня, у порівнянні з минулим днем рівень води у Дніпрі піднявся лише на один сантиметр. Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

"Станом на 9:30 02.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 297 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. В порівняні з минулим днем рівень водопілля підвищився всього на +1 см", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прогноз динаміки рівня весняного водопілля у Дніпрі в межах Києва залежить від роботи Київської та Канівської ГЕС.

При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45-47 см. Підтопленими залишаються заплавні території — острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти та житлові масиви столиці перебувають поза загрозою підтоплення.

Нагадаємо, у зв'язку із весняним водопіллям у низці регіонів України оголосили про небезпеку. Найвищий рівень, червоний, оголосили в Черкаській та Чернігівській областях. 

Відомо, що за прогнозами "Укргідрометцентру", пік весняного водопілля для столиці очікувався у суботу, 22 квітня.

Раніше, у Київській області та Києві, зокрема, через підвищення рівня води фіксували значні підтоплення. Вода затопила столичні парки та берегову зону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.05.2023 11:57